Plážový volejbal: Šport pro Elite Beach Tour hostí cez víkend Bardejov

22.06.2007 Bardejov

Bardejov 22. júna (TASR) - Po žilinskom úvode nového ročníka Šport pro Elite Beach Tour 2007 beachvolejbalistov sa séria cez víkend presťahuje do Bardejova, kde sa už vlaňajší debut stretol s veľkým diváckym záujmom.
Mobilná tribúna s centrálnym kurtom sa po roku opäť nachádza v srdci malebného historického Radničného námestia a v prípade priaznivého počasia bude pravdepodobne opäť úplne naprataná. "V Bardejove je už všetko, vrátane troch vedľajších ihrísk, pripravené pre turnaj, " hlásila generálna sekretárka Slovenskej beachvolejbalovej asociácie Michaela Cibulová z dejiska.
Na hornom Šariši vlani triumfovali Juraj Šujan s Martinom Sujom medzi mužmi a Danica Repáková s Hanou Opatovskou medzi ženami. Práve Repáková neskôr aj získala titul slovenskej šampiónky, avšak už s Gabrielou Tomášekovou, s ktorou úspešne odštartovala aj žilinskú premiéru novej sezóny pred OC Dubeň. V úlohe obhajcov titulu i žilinských víťazov by sa mali predstaviť Michal Litva a Dominik Mračko, ale ... "Ich účasť ešte nie je istá. V poľskom Radome sa v rovnakom čase hrá veľmi dobre dotovaný i obsadený turnaj a Litva s Mračkom, rovnako ako ich žilinskí fináloví súperi Peter Varga s Karolom Šrámekom budú bojovať v jeho kvalifikácii. V prípade ak v piatok vypadnú, okamžite smerujú do Bardejova, " dodala Cibulová.
Za ich neprítomnosti by najvyššie ambície mohli mať aj bronzoví zo Žiliny Branislav Chudík s Igorom Horváthom, ktorí sa pripravujú na majstrovstvá Európy do 23 rokov. Zaujímavé bude sledovať aj vystúpenie bývalého reprezentanta v šestkovom volejbale a hráča Taviana z talianskej Serie A2 Gabriela Chochoľáka, ktorý vytvoril zatiaľ improvizovanú dvojičku s Petrom Kimijanom.
V Bardejove sa opäť nebude hrať len o body so slovenského rankingu, ale aj o finančné prémie - mužský turnaj má dotáciu 50.000 a ženský 30.000 Sk.
 

Vyberte región